advertise

نیروگاه مگاواتی نصب و اجرا

نیروگاه خورشیدی چیست؟

امروزه همه ی افراد، حتی تحصیل نکرده ها هم از انرژی خورشیدی مطلع هستند و می دانند می توان با استفاده از این نیروی بی پایان برق تولید کرد، این مورد به قدری برای مردم بخصوص آن دسته از افرادی که خارج از شهر هستند جذاب هست که مبادرت به راه اندازی نیروگاه خورشیدی در منزل خود نیز می کنند. امروز با شماییم تا این نیروگاه بخصوص را کاملا بررسی نماییم و به این پرسش پاسخ دهیم که آیا نیروگاه خورشیدی ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر؟ و در پایان نیز یک نیروگاه خورشیدی را به صورت اختصاصی در نرم افزار سیمولینک متلب از ۰ تا ۱۰۰ شبیه سازی نماییم.

سلول خورشیدی

سلول خورشیدی چیست؟

سلول خورشیدی (فتوولتائیک) برای اولین بار در نیمه اول دهه ۱۹۵۰ بدون سر و صدای زیاد وارد بازار شد و با استقبال قابل ملاحظه ای مواجه گشت. در سال ۱۹۵۸ طراحان آمریکایی با تردید در سفینه وانگاردیک یک مبدل حاوی سلولهای خورشیدی هر یک به قدرت ۲ میلی وات به عنوان نیروی کمکی به کار بردند ولی با کمال تعجب مشاهده کردند دستگاه رادیویی سفینه که با این مبدل کار می کرد تا ۶ سال بطور مداوم پیام رادیویی به زمین مخابره نمود. در سال ۱۹۶۱ برای نخستین بار در ایتالیا از انرژی حرارتی خورشیدی برای تولید الکتریسیته توسط توربین های بخار کوچک استفاده گردید. با بحران انرژی سال ۱۹۷۳ ، توجه به کاربرد انرژی خورشیدی بالا گرفت و سرمایه گذاری های زیادی در غالب کشورهای جهان (به خصوص کشورهای صنعتی) برای پژوهش و دستیابی به طرحهای بهینه کاربردهای مختلف انرژی خورشیدی انجام پذیرفت.

تعاونی بهین نیرو

تعاونی بهین نیرو

کاربرد های انرژی خورشیدی (فتوولتائیک)

الف) مصارف فضانوری تأمین انرژی مورد نیاز ماهواره ها جهت ارسال پیام و حرکات جنبشی آنها

ب) روشنایی خورشیدی در حال حاضر روشنایی خورشیدی بالاترین میزان کاربرد سیستم های فتوولتائیک را در سراسر جهان دارد و سالانه ده ها هزار نمونه از این سیستم در سراسر جهان نصب و راه اندازی می گردد، مانند تامین برق جاده ها و تونل ها به خصوص در مناطقی که به شبکه برق دسترسی ندارد، تامین برق پاسگاه های مرزی که دور از شبکه برق هستند، تامین برق مناطق شکاربانی و مناطق حفاظت شده نظیر جزیره های دورافتاده که جنبه نظامی دارند.


ج) سیستم تغذیه کننده یک واحد مسکونی انرژی مورد نیاز کلیه لوازم برقی منازل (شهری و روستایی) و مراکز تجاری را می توان با استفاده از پنل های فتوولتائیک و سیستم های ذخیره کننده و کنترل نسبتا ساده، تامین نمود.

د) سیستم پمپاژ خورشیدی سیستم پمپ های فتوولتائیک قابلیت استحصال آب از چاهها، قنوات، چشمه ها، رودخانه ها و … را جهت مصارف عمومی دارا می باشد.

ه) سیستم تغذیه کننده ایستگاههای مخابراتی و زلزله نگاری اغلب ایستگاه های مخابراتی و یا زلزله نگاری در مکان های فاقد شبکه سراسری و صعب العبور و یا در محلی که احداث پست فشار قوی به فشار ضعیف و تامین توان الکتریکی ایستگاه مذکور صرفه اقتصادی و حفاظت الکتریکی ندارد نصب شده اند.

و) ماشین حساب، ساعت، رادیو، و … ضبط صوت و وسایل بازی کودکانه یا هر نوع وسیله ای که تاکنون با باطری خشک کار می کرده است یکی دیگر از کاربردهای این سیستم می باشد.


ز) نیروگاه های فتوولتائیک همزمان با استفاده از سیستم های فتوولتائیک در بخش انرژی الکتریکی مورد نیاز ساختمان ها اطلاعات و تجربیات کافی جهت احداث واحدهای بزرگتر حاصل گردید و هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان نیروگاه فتوولتائیک در واحدهای کوچک و بزرگ و به صورت اتصال به شبکه و یا مستقل از شبکه نصب و راه اندازی شده است ولی این تاسیسات دارای هزینه ساخت، راه اندازی و نگهداری بالایی می باشند که فعلا مقرون به صرفه اقتصادی نیست.

ح) یخچال های خورشیدی از یخچال های خورشیدی جهت سرویس دهی و ارائه خدمات بهداشتی و تغذیه ای در مناطق دور افتاده و صعب العبور استفاده می گردد. عملکرد مناسب یخچال های خورشیدی تا حدی بوده است که در طی ۵ سال گذشته بیش از ۱۰۰۰۰ یخچال خورشیدی برای کاربردهای بهداشتی و درمانی در سراسر آفریقا راه اندازی شده است.


ط) سیستم تغذیه کننده پرتابل یا قابل حمل قابلیت حمل و نقل و سهولت در نصب و راه اندازی از جمله مزایای این سیستم ها می باشد. بازده توان این سیستم ها از ۱۰۰ وات الی یک کیلو وات تعریف شده است. از جمله کاربردهای آن می توان به تامین برق اضطراری درمواقع بروز حوادث غیر مترقبه، سیستم تغذیه کننده یک چادر عشایری و کم پهای جنگلی اشاره نمود.



جدیدترین محصولات

اینورتر متصل به شبکه 10 کیلووات سه فاز SOLIS مدل SOLIS-3P10K-4G
مقایسه
اینورتر متصل به شبکه 20 کیلووات سه فاز SOLIS مدل SOLIS-3P20K-4G
مقایسه
اینورتر متصل به شبکه 110 کیلووات سه فاز SOLIS مدل SOLIS-110K-5G
مقایسه
پنل خورشیدی مونو کریستال 420 وات
مقایسه
پروژکتور خورشیدی خیابانی پنل جدا 400 وات
مقایسه
پروژکتور خورشیدی خیابانی پنل جدا 300 وات
مقایسه
پروژکتور خورشیدی خیابانی پنل جدا 200 وات
مقایسه
پروژکتور خورشیدی خیابانی پنل جدا 100 وات
مقایسه
باتری لیتیوم 100 آمپرساعت 48 ولت
مقایسه
پنکه مسافرتی
مقایسه
سانورتر سیستم برق خورشیدی سری 5.5K
مقایسه
سانورتر سیستم برق خورشیدی سری 3.5K
مقایسه
اینورتر پمپ سولار – خورشیدی ایتیک 22 کیلووات 30 اسب 380 ولت سه فاز
مقایسه
اینورتر پمپ سولار – خورشیدی ایتیک 15 کیلووات 20 اسب 380 ولت سه فاز
مقایسه
اینورتر پمپ سولار – خورشیدی ایتیک 11 کیلووات 15 اسب 380 ولت سه فاز
مقایسه
انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.